Over ons

Van het aanbieden tot selecteren van een pachter en het maken van een pachtcontract: alles wordt centraal geregeld via Pachtportaal. Het portaal voorziet in automatische ranking van pachters via het toekennen van scores op vooraf bepaalde criteria. Het selecteren van een pachter gaat hierdoor een stuk sneller en eenvoudiger. Ook kan een verpachter met het Pachtportaal beter letten op certificeringen en kenmerken van pachters. Een betere pachtersselectie leidt tot langduriger pachten waardoor grondgebruikers duurzamer met gronden kunnen omgaan.

Werking van Pachtportaal

Op het portaal schrijven geïnteresseerde pachters zich in en vullen zij hun profiel aan met bedrijfsgegevens en eventuele certificaten. Pachtportaal geeft vervolgens op basis van de gewenste locatie en de voorkeuren van de potentiële pachter een lijst met beschikbare percelen weer waarop zij kunnen inschrijven en bieden. Via verschillende kaartweergaven wordt het te pachten perceel gevisualiseerd. De potentiële pachter ziet alle kenmerken van het aanbod op Pachtportaal.nl per perceel op eenduidige wijze gepresenteerd; zoals de inschrijfperiode, de vraagprijs (vast of bieden) en alle overige voorwaarden die er aan de pacht zijn verbonden. Het Pachtportaal is volledig geïntegreerd met de applicatie voor grond- en vastgoedbeheer P8 die de meeste provincies en waterschappen reeds gebruiken. De verpachtende organisaties kunnen alle pachtgegevens via de applicatie P8 invoeren en de percelen kunnen indien gewenst automatisch met al hun voorwaarden op het Pachtportaal openbaar worden gepubliceerd.

De toekenning

Als de inschrijftermijn voor een te verpachten perceel op het Pachtportaal voorbij is dan kan de verpachter de inschrijvingen synchroniseren met de P8 applicatie. Hiermee worden alle percelen teruggehaald in P8 inclusief alle inschrijvers. Nadat er percelen zijn toegewezen in de P8 applicatie verandert ook de status in het Pachtportaal direct. De pachters en verpachters zien daar welke percelen zijn toegewezen, gearchiveerd of nog beschikbaar zijn. Na het toewijzen van pachters kan de gebruiker in de applicatie P8 direct contracten aanmaken voor de percelen per pachter. Zo ontstaat er één handig totaaloverzicht van alle percelen, subjecten, contracten en door te lopen werkprocessen.

Meer weten?

Neem dan contact op met P8 Software B.V.

Hoe werkt het

Pachter

Stap 1
Stap 2
Login en zoek een product
Breng een bod uit of schrijf in

Bekijk het aanbod
Stap 3
Kijk in uw profiel voor de actuele status van het product


Naar mijn profiel

Verpachter

Stap 1
Stap 2
Neem contact op met P8 Software B.V.


Contact opnemen
Stap 3
Gebruik uw P8 applicatie om uw aanbod te synchroniseren

Informatie over P8